Nieuws

Actueel in Stad (en soms daarbuiten)

31-10-2023

Sint Martinus’ Pronkjewailn: Kerk en Slavernij in Groningen

Theater en gesprek kleuren het programma over kerk en slavernij op 11 november, de naamdag van Sint-Maarten. Wat is er nodig om een gedeelde toekomst mogelijk te maken?

Lees meer

12-10-2023

Diaconie in Stad onderzoekt hoe zij een bijdrage kan leveren om de opvangcrisis te verlichten

Op verschillende plaatsen in de wereld is de situatie zo schrijnend dat mensen soms niet meer in hun thuisland kunnen verblijven. Voor asiel komen zij naar veiligere landen zoals Nederland in de hoop daar een nieuw leven op te bouwen. Diaconie in Stad is bezig met de vraag wat zij kan doen om deze mensen te ondersteunen.

Lees meer

21-02-2023

Noodhulp Syrië en Turkije

Bedankt voor de bijdragen aan de noodhulpcollecte! De inzameling gaat door.

Lees meer

26-09-2022

Opvang van vluchtelingen in de kerken in en rond Groningen

In Groningen en Drenthe vingen zo’n twintig gemeenten met elkaar ruim 400 mensen op die niet terechtkonden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Hoe is het in Stad gegaan?

Lees meer

09-07-2022

Diaconie en Salmagundi gaan samenwerken

Goed nieuws: sociaal ondernemer Simon Kooistra van vintagewinkel en restaurant Salmagundi en de diaconie gaan samenwerken!

Lees meer

04-05-2022

6 mei manifestatie ‘Solidair met Ter Apel’

De nood bij het Aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel blijft enorm hoog. Het centrum zit sinds maandag wéér vol. Deze vrijdag is er een manifestatie om solidariteit te tonen en structurele oplossingen te eisen. Het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Groningen ondersteunt de manifestatie en roept iedereen op mee te doen: 15.00 uur, op het terrein bij het Aanmeldcentrum.

Lees meer

27-04-2022

Groningen geeft warmte

Het zal velen niet ontgaan zijn dat de energieprijzen de afgelopen maanden heel hard zijn gestegen. Dit kan voor sommigen huishoudens tot betaalproblemen leiden. Een werkgroep in Groningen gaat er creatief mee aan de slag.

Lees meer