De koffie staat klaar!

 

“Kijk, daar is Kees ook weer!” zegt een van de vaste bezoekers van de terrasochtenden bij De Fontein aan de Eikenlaan in Paddepoel. Kees komt koffiedrinken bij de kerk. Hij wordt, omdat hij slecht ter been is, met de buurttaxi gebracht en anderhalf uur later weer opgehaald.

 

Elke woensdag sjouwen vrijwilligers tafels, stoelen en twee vrolijke parasols naar buiten. Koffie, thee en een koekje worden voor die gelegenheid buiten aangeboden, dat scheelt bezoekers die met een rollator lopen en ervoor naar binnen zouden moeten, een wiebelig reisje met een kopje koffie of thee.

 

Er is een vast groepje van ongeveer tien mannen en vrouwen dat elkaar hier treft, maar soms zijn er wel twintig mensen en worden er stoelen bijgeschoven. De gesprekken gaan over allerlei onderwerpen: gezondheidsklachten worden vaak besproken en gedeeld, maar ook uitstapjes die men gemaakt heeft, of wel en wee van kinderen en kleinkinderen. Actuele onderwerpen komen ook aan bod, sommige bezoekers zijn strijdbaar, anderen zeggen: “Het duurt mijn tijd wel uit.”

 

Opvallend is de hoge leeftijd van sommige bezoekers: een aantal van hen is tussen de 85 en 95 jaar oud en zeer kwiek – dat men op de fiets komt is geen uitzondering!

 

Tot eind september, elke woensdag tussen tien en twaalf uur is iedereen van harte welkom.

 

Doesjka Donker