Schuif aan

Welke tafel kies jij?

26-08-2022

Timmerdorp 2022: Warm maar heel erg leuk

Het was heel warm. En heel erg leuk. In de laatste week van de zomervakantie bouwden vierhonderd kinderen hutten op het Suikerterrein.

Lees meer

14-08-2022

De koffie staat klaar!

Elke woensdag sjouwen vrijwilligers tafels, stoelen en twee vrolijke parasols naar buiten. Koffie, thee en een koekje worden voor die gelegenheid buiten aangeboden.

Lees meer

22-07-2022

Vogels kijken

OOSTERPARKWIJK Annemarie Meerman wandelt deze zomer door de Oosterparkwijk om de wijk en de mensen te leren kennen. Ze neemt ons mee op stap. Deel 3 van 3.

Lees meer

09-07-2022

Salmagundi: diaconie aan de rafelranden (met baklava)

KORREWEGWIJK De diaconie en Salmagundi gaan samenwerken op de hoek van de J.C. Kapteynlaan en de Oosterhamrikkade. Alles rond een grote eettafel – maar het dak boven die tafel moet ook heel wat gaan dragen. Wat is de bedoeling?

Lees meer

08-07-2022

Waarom ligt er vuilnis op het balkon?

OOSTERPARKWIJK Annemarie Meerman wandelt deze zomer door de Oosterparkwijk om de wijk en de mensen te leren kennen. Ze neemt ons mee op stap. Deel 2 van 3.

Lees meer

29-06-2022

“Voor de kinderen en voor de ouders wil ik blijven”

WIJERT-NOORD Wenda Gall is brugfunctionaris. Tijdens het gesprek ontdek ik waarom ze zich een ‘brugger’ noemt: Wenda is geen functionaris. Wenda is in de eerste plaats Wenda.

Lees meer

23-06-2022

Oude huizen, nieuwe huizen

OOSTERPARKWIJK Annemarie Meerman wandelt deze zomer door de Oosterparkwijk om de wijk en de mensen te leren kennen. Ze neemt ons mee op stap. Deel 1 van 3.

Lees meer

10-06-2022

“De warboel iets minder warboelerig maken”

PADDEPOEL Buurtpastor Ruth Pruis is elke week te vinden in Wijkpaleis Paddepoel: iedereen die maar wil kan binnenlopen voor een gesprek en een luisterend oor. “Ik wil iets voor mensen betekenen en dat kan op veel manieren.”

Lees meer

19-05-2022

Stadsdiner op de Vismarkt

CENTRUM Afgelopen 9 mei hebben we een fantastisch diner op de Vismarkt mogen beleven. Samen met ongeveer 800 andere inwoners uit de stad Groningen konden we genieten van heerlijk eten, lekker weer en prachtig gezelschap.

Lees meer

26-04-2022

Een vossenmutsje voor de Oekraïners

SELWERD Veertien vrouwen zitten rond een grote tafel in een zaaltje van Buurtkerk De Fontein. Sommigen zijn betrokken bij de kerkelijke gemeente, anderen wonen gewoon in de buurt. Allemaal houden ze van handwerken.

Lees meer

17-02-2022

Per bakfiets met koffie Beijum door

BEIJUM Begin augustus 2021 luidden vrijwilligers van binnen en buiten De Bron voor het eerst de koffiebel. Per bakfiets trokken we de wijk Beijum in om in een van de Heerden koffie te schenken en een praatje te maken.

Lees meer

01-02-2022

“In De Hoogte vertraagt mijn pas”

DE HOOGTE Vanaf april 2021 liepen vijf ‘verkenners’ door vijf wijken van Groningen. Niet om van alles te doen, maar om te kijken, te luisteren en te ontmoeten. Wat hebben ze geleerd? Caroline Penris maakte kennis met De Hoogte.

Lees meer

01-02-2022

“Dat jij als mens gaat veranderen, dat is zeker”

WIJERT-NOORD Vanaf april 2021 liepen vijf ‘verkenners’ door vijf wijken van Groningen. Niet om van alles te doen, maar om te kijken, te luisteren en te ontmoeten. Wat hebben ze geleerd? Christien Roos maakte kennis met de Wijert-Noord.

Lees meer

01-02-2022

“Zonder elkaar te beoordelen konden we met elkaar praten”

SELWERD Vanaf april 2021 liepen vijf ‘verkenners’ door vijf wijken van Groningen. Niet om van alles te doen, maar om te kijken, te luisteren en te ontmoeten. Wat hebben ze geleerd? Hashem Mirza maakte kennis met Selwerd.

Lees meer

01-02-2022

“Ik blijf me bewust van plekken waar je even kan schuilen”

OOSTERPARKWIJK Vanaf april 2021 liepen vijf ‘verkenners’ door vijf wijken van Groningen. Niet om van alles te doen, maar om te kijken, te luisteren en te ontmoeten. Wat hebben ze geleerd? Nick Everts maakte kennis met de Oosterparkwijk.

Lees meer