Stadsdiner op de Vismarkt

Afgelopen 9 mei hebben we een fantastisch diner op de Vismarkt mogen beleven. Samen met ongeveer 800 andere inwoners uit de stad Groningen konden we genieten van heerlijk eten, lekker weer en prachtig gezelschap.

Na veel maanden van voorbereidingen en een volle dag opbouwen, stond alles om 17:30 uur klaar om de gasten te ontvangen. Veel mensen hebben op verschillende manieren gehoord van dit gratis diner: via Kwartiermakers, via de krant of kerken. Mensen uit allerlei lagen van de samenleving, van alle leeftijden en met verschillende achtergronden stonden klaar om in het centrum van de stad aan te schuiven.

Na een welkomswoord was het tijd om op te scheppen. De restaurants Salmagundi's en Yamen Cuisine hadden de maaltijden voorbereid. Op het menu: Syrische curry, makloubeh en burrito's. Als dessert konden we genieten van koffie/thee of een ijsje, verzorgd door DGS Events. Daarnaast waren er heerlijk koude 0.0 biertjes of glazen fris.

Tijdens het eten was het mogelijk in gesprek te gaan met verschillende inwoners uit dezelfde stad. Er stonden kletspotten op tafel, maar het was heel erg gaaf om te zien hoe snel mensen al met elkaar in gesprek raakten en elkaar beter leerden kennen.We kijken terug op een geweldige avond, waar zoveel mensen elkaar konden ontmoeten, met elkaar konden lachen en elkaar beter konden leren kennen. Een avond waar Gods goedheid zichtbaar werd door zoveel moois heen.De vismarktcommissie van de Navigators Studentenvereniging Groningen