Verhalen

Over Stadjers en Stad

17-11-2022

Samen tegen energiearmoede

“Doen wat je kunt doen. Niks meer, niks minder,” zegt Jan Waanders van Het Pand.

Lees meer

03-10-2022

Peter Zwerver: kleur in de kerktuin

PADDEPOEL Een groene kerk kan niet zonder groene mensen. Stadjer Peter Zwerver: "Als kind was ik al in de weer met spinnen en mieren in de tuin."

Lees meer

26-08-2022

Timmerdorp 2022: Warm maar heel erg leuk

VINKHUIZEN Het was heel warm. En heel erg leuk. In de laatste week van de zomervakantie bouwden vierhonderd kinderen hutten op het Suikerterrein.

Lees meer

07-07-2022

Present en diaconie: “Wij moeten een diaconale antenne ontwikkelen!”

Babette Versloot van vrijwilligersorganisatie Present Groningen en diaconaal predikant Evert Jan Veldman gaan samen de blik verruimen. En praktische hulp bieden.

Lees meer

29-06-2022

“Voor de kinderen en voor de ouders wil ik blijven”

WIJERT-NOORD Wenda Gall is brugfunctionaris. Tijdens het gesprek ontdek ik waarom ze zich een ‘brugger’ noemt: Wenda is geen functionaris. Wenda is in de eerste plaats Wenda.

Lees meer

26-04-2022

Een vossenmutsje voor de Oekraïners

SELWERD Veertien vrouwen zitten rond een grote tafel in een zaaltje van Buurtkerk De Fontein. Sommigen zijn betrokken bij de kerkelijke gemeente, anderen wonen gewoon in de buurt. Allemaal houden ze van handwerken.

Lees meer

17-02-2022

Alles gaat vanzelf – Ati en Marcia maken samen huiswerk

Ati Sarjani heeft bijna drie jaar geleden met haar dochtertje Afghanistan verlaten. Marcia Brinksma is vrijwilliger bij Humanitas – één van de vrijwilligers die statushouders begeleidt bij hun kennismaking met Nederland, met het moeilijke Nederlands, en met die ingewikkelde bureaucratie hier. Ze werden vriendinnen.

Lees meer

11-01-2022

“Je bent er voor de stad of je bent niks”

Evert Jan Veldman is helemaal zat van de kerk die alleen maar problemen wil oplossen. Kerkmensen moeten eerst maar eens luisteren wat mensen echt belangrijk vinden. “Wat je vooral nodig hebt zijn een tafel en een keuken.”

Lees meer

11-01-2022

Aanstoot geven

'Een van mijn meest favoriete detectiveseries is Father Brown', schrijft stadspredikant Pieter Versloot. 'Hij werkt als pastoor op het Engelse platteland in de vorige eeuw. Hij combineert zijn herderlijke taak met het oplossen van misdrijven.'

Lees meer